10 razloga za angažman osobnog trenera

Osobni trener u današnje vrijeme po meni je jedna od pametnijih investicija. Nepotrebno tapkanje u mjestu zbog vlastitog neznanja i prikupljenih krivih informacija totalni je gubitak vremena i novaca.
Navest ću 10 razloga zašto bi svatko barem neko vrijeme trebao investirati u osobnog trenera.   

1. Neprekidna motivacija

Koliko sam puta samo čuo:”Ja sam lijen/a da sam/a vježbam. Ne mogu se natjerati na to” itd. Da nismo svi motivirani nakon napornog dana i svakodnevnih obaveza doći na trening i dati sve od sebe. No uz dobrog osobnog trenera koji će Vas znati motivirati za trening ovo više nije nikakav problem.

10 razloga zašto angažirati osobnog trenera

2. Povećana odgovornost

Kad znate da Vas trener čeka u zakazanom terminu trebat će Vam stvarno dobar i opravdan razlog da taj dan preskočite trening.

3. Stručno vodstvo

Uz dobrog i stručnog osobnog trenera postići ćete najbolje rezultate. Ne morate brinuti o vrsti vježbi, broju serija, ponavljanjima, odmoru i svemu ostalom vezanom uz trening.  

4. Intenzitet

Većina vježbača nesvjesno spušta intenzitet treninga. Duže pauze, razgovori sa drugim vježbačima, mobitel i slični faktori ometanja uz osobnog trenera ne postoje. On je tu da izvuče maksimum iz Vas i treninga.

5. Vježbanje u prirodi

Radi razbijanja monotonije fleksibilan osobni trener će s Vama povremeno napraviti i jako dobar trening u prirodi.

6. Efikasno vježbanje

Često smo skloni raditi ono što nam ide te istovremeno zapostavljati ono u čemu smo slabiji. Koristiti vježbe koje ne daju očekivane rezultate. Osobni trener zna koje su vježbe najefikasnije za Vaš napredak. 

7. Sigurno vježbanje

Kod samostalnog vježbanja postoji mogućnost da nepravilno izvodite vježbu. Isto tako znatan broj vježbi zahtijeva asisteciju kako bi bile što efikasnije. Osobni trener istovremeno je asistent i korektor forme. 

8. Personalizirani fitness trening

Osobni trener će svakodnevno prilagođavati trening Vašim potrebama i trenutnom psihofizičkom stanju ne gubeći Vaše ciljeve iz vida. Vaš trener za razliku od Vas zna više puteva do cilja. 

9. Unapređenje znanja

Kvalitetan osobni trener će Vas educirati o treningu i prehrani. Usmjeravati Vas i savjetovati kako bi u budućnosti mogli sigurno i naoružani kvalitetnim informacijama krenuti u samostalno vježbanje. 

10. Najbrže rezultate

Uz osobnog trenera rezultati su puno brži i vidljiviji. Na početku će Vas motivirati za daljnjim vježbanjem dok će Vam kasnije ti rezultati biti motivacija za daljnji rad.