Ispraćaj stare godine

Događaj koji se danas tek treba odigrati,  za mene se već odigrao. Planirao sam današnji dan ne raditi i ne otvarati vrata SC Blue gym. Naravno kako to često biva na jednom od prethodnih treninga rodila se ideja. Ideja da bi bilo zgodno na staru godinu ipak napraviti jedan tematski trening.

Nije puno trebalo da na društvenim mrežama kreiram događaj i pokrenem priču. Nadao sam se da će se par članova odazvati i praviti mi društvo. Kako je bilo interesa sa više strana počeo sam razmišljati o tipovima i načinima treninga. 

Sastavio sam tri vrste treninga, osnovne weightlifting vježbe za svoje Delta S1  članove. Bodyweight vježbe za ekipu sa TNS-a i funkcionalnog i naravno za neizostavnu kettlebell ekipu.

Ispraćaj stare godine

Upita je bilo dosta, prijavljenih sedmero članova. Taman lijepa ekipica za jedan maratonski trening pomislio sam. Dan prije sam spickao dvoranu samo tako.

Bye bye 2017.

I evo ga došao današnji dan. Kumovi Ilija i Boris navijali da se pije kava u 9:00 i da nakon toga naprave trening u gymu. Moja draga klijentica Nives je trebala terapiju vježbi za bolna leđa pa rekoh hajmo. Od 9:00 do 10:00 riješimo kavu, osobni trening pa krećemo na zadnji trening u godini.

Spuštam se u dvoranu II i ostajem zabezeknut. Dvorana puna, ekipa čeka spremna. Osamnaestero ljudi spremnih na žestok trening. Osjećaji koji me tada obuzimaju se teško mogu opisati. Sreća, ponos, zadovoljstvo, radost sve se to miješa. 

Pokušavam reći nešto, ponavljam jednu te istu riječ nekoliko puta. Sada naravno već kreče sprdnja na moj račun. 

Objašnjavam način na koji ćemo trenirati i krećemo sa zagrijavanjem. U ogledalu gledam te ljude i pitam ih: “Kaj nemate vi pametnijeg posla?” 

Ispraćaj stare godine zagrijavanje

Dok se zagrijavamo brojim ljude i ne vjerujem da su svi oni tu. Sanja sa TNS-a, Branimir koji inače trenira u teretani. Mladen, Robert i Toma sa kettlebella. Marijana, Selena (koja nam na žalost odlazi van i kojoj je ovo bio ujedno i trening za rastanak), Zagi, Crni, Boki, Marac, Spah, Bojan, Ana i Josipa sa funkcionalnog (to je posebna ekipa). Nino, Vec i ja sa Delti S1. 

Koja ekipa, koji ljudi, koje zadovoljstvo i ispunjenje. 

Vrijeme je da se krene

Nakon zagrijavanja krećemo svatko sa svojim zadatkom. Dvanaest vježbi, dvanaest serija i predviđeno vrijeme treninga 2 sata. Muzika trešti, u početku neki mix, nakon toga dobro poznate, već kultne stvari za dvoranu II.  

Radim svoje i gledam ekipu kako se trudi, znoji i daje sve od sebe. Manje više smo svi krenuli dosta žestoko. U početku i nije tako teško. Puls je na 170-175 otkucaja prva dva kruga. I tada počinje kriza, sve teže i teže. Lovim zrak, odmaram, pokušavam se oporaviti. Gledam njih i nemam namjeru odustati ili  posustati. 

Ispraćaj stare godine trening

Znao sam da neće biti lako ali ovo je stvarno teško. Krenuo sam prvi od svojih i sada me već stižu i prestižu. Znam da bi loviti ih bilo suludo, držim svoj tempo i radim. Vježbu po vježbu krug po krug.  Neki završavaju i kreću sa istezanjem nakon sat i pol vremena. 

Meni mrak na očima jer sam tek na pola. Ali nema predaje, NE MOGU NIJE OPCIJA. Guram i dalje čvrst u svojoj odluci da napravim sve i jedno zadano ponavljanje. Tijelo više ne osjeća bol, umorno idem od stanice do stanice i radim, odbrojavam i čekam kraj. Znam da je sada već mogućnost povrede velika pa stoga radim tehnički maksimalno pažljivo. Jedno po jedno ponavljanje uz odmor čim osjetim da treba doći sebi. Ostala smo još samo nas trojica. Dva i pol sata su prošla, iscijedio sam znoja i znoja. Još malo i gotovo. I napokon gotov 2:51:38. 

Slijedi istezanje, tuširanje, proteinski shake, pospremanje dvorane pa lagano doma. Sretan sam i zadovoljan. Imam članove kakve samo poželjeti možeš, zadnji dan u godini dokazao sam sam sebi po tko zna koji puta da jaka glava može sve i da tijelo ide onamo kuda ga glava vodi. Sada sretan i zadovoljan mogu zatvoriti i zadnju stranicu ove godine i veseliti se onoj ispred sebe.