“Ne mogu” nije opcija

Slogan koji me je mnogo puta ne samo u treningu već i u životu pogurao preko granice. 

Mogu zahvaliti roditeljima što su mi od ranih dana usadili radne navike i kroz svoj primjer pokazali koliko se radom može u životu može postići. Te radne navike i moju tvrdoglavost prepoznala je još jedna osoba. Osoba za koju slobodno mogu reći da mi je uz roditelje puno pomogla u životu. Osoba koja je najzaslužnija za moj poslovni razvoj kao i za nastanak ovog slogana.

Netko tko je prepoznao mladenački entuzijazam dok je s tla ruševne zgrade gledao u nebo i odlučivao o svojoj budućnosti. Svaki puta kada bi razgovarali o nekim novim projektima na moje “Ne mogu” rekao: “Izbrišite Ne i uzmite što vam ostane.” i tako iz dana u dan iz tjedna u tjedan sve dok stvarno nisam počeo brisati taj “Ne” i shvatio da taj negativizam ubija ideju već u samom početku. Bez obzira da li se to odnosilo na posao, privatni život, školu. Kretanje u bilo što sa negativnim stavom upropasti sve već u samom početku.

Kada sam počeo odbacivati taj “Ne” i počeo pristupati rješavanju problema s pozitivne strane i stvari su se promijenile. Ako na bench press stavite maksimalnu kilažu i pomislite da to nećete uspjeti dignuti vjerojatno će se to isto i dogoditi. Počet ćete sami sebe uvjeravati da to ne ide i na kraju će se to i dogoditi. S druge strane ako pristupite pozitivno i krenete s pozitivnim mislima velika je vjerojatnost da ćete i uspjeti u svom naumu ako je on realan. 

Samo pozitiva

Pozitivne misli djeluju pozitivno ne samo u treningu nego i u svakodnevnom životu. Život je mnogo ljepši ako izbacimo ono “Ne” i počnemo sve gledati sa vedrije i pozitivnije strane. I kada nam se čini da ne može gore i da je sve crno uvijek ima nešto pozitivno za što se možemo uhvatiti i na taj način se izvući iz sivila. Meni je to prenio moj životni mentor a ja osjećam potrebu da to prenesem na vas. I zato uvijek vjerujte u sebe i zapamtite “NE MOGU” NIJE OPCIJA