Možeš li u mjesec dana skinuti 5 kilograma?

sdsdMožeš li u mjesec dana skinuti 5 kilograma?fsdfsdf

Možeš li u mjesec dana skinuti 5 kilograma?

Možeš li u mjesec dana skinuti 5 kilograma?

Objava: Možeš li u mjesec dana skinuti 5 kilograma?

U ovo vrijeme pred ljeto često nailazimo na naslove koji privlače pažnju i koji zvuče obećavajuće. Koji potiču na razmišljanje i pozivaju na akciju. Izgubiti 5 kg u mjesec dana je želja svake osobe koja ima problema sa kilažom. No je li to moguće?

Već prije sam pisao da je najzdraviji gubitak od 0,5 do 1 kg na tjednoj bazi. I dalje ostajem pri toj tvrdnji i na taj način moji klijenti i napreduju. Kroz dugogodišnji rad sam došao do spoznaje da je taj princip najbolji da se kilogrami koji se izgube ne vrate. Put je sporiji i duži, no u konačnici daje bolje rezultate prema mom iskustvu.

No vratimo se na gubitak 5 i više kilograma u mjesec dana. Narušava li takav pristup naše zdravlje i je li uopće moguć. Gubitak kilograma je čista matematika, unosiš manje ili isto kao i do sada dok istovremeno povećaš potrošnju kalorija kroz neku fizičku aktivnost. 1 kg sala ima oko 7000 kcal što znači da bi dnevno trebali potrošiti 1250 kcal kako bi u mjesec dana izgubili 5 kg.

Kada krećemo sa skidanjem kilograma u život uvodimo novine. Promijenimo prehranu, obično se smanjuje količina ugljikohidrata koji između ostalog vežu vodu u stanici na sebe. Fizički smo aktivniji, kroz tjelovježbu, vožnju bicikla, trčanje ili bilo koji drugi oblik aktivnosti. I kao rezultat toga dolazi gubitak kilograma. Svakako da ne gubimo samo masno tkivo. U tom početnom procesu skidanja kila gubimo znatnu količinu vode, masno tkivo kao i mišićnu masu. Zbog toga u početku imamo nagli pad kilaže koji se kasnije postepeno smanjuje.

Ovaj početni efekt je fenomenalan poguranac i motivacija svakome tko želi izgubiti kilograme. Trener svakako mora klijentu objasniti ovaj proces jer kasnije je moguć pad motivacije do koje je došlo na samom početku dijete. Uz stručnog trenera koji zna što radi i koji misli na vaše zdravlje gubitak masnoća će i dalje biti prisutan no ne tako brz kao u samom početku. Stoga se oboružajte strpljenjem i upornošću jer sve te kile koje nam predstavljaju problem nisu došle preko noći, pa tako neće ni nestati onoliko brzo koliko bi mi to željeli.

” Ako bismo svakom pojedincu mogli odrediti odgovarjaću količinu hrane i vježbi, ni previše, ni premalo, pronašli bi najsigurniji put do zdravlja.” – Hipokrat